Udland

Måling tyder på hårfin afgørelse i Wisconsin

Ifølge den første valgstedsmåling ligger kandidaterne side om side ved guvernørvalg i Wisconsin.

Guvernørvalget i Wisconsin ligner dødt løb mellem den omstridte, republikanske guvernør Scott Walker og demokraten Tom Barrett. Det viser den første valgstedsmåling fra CNN. Målingen er gennemført umiddelbart efter, at de sidste stemmer blev afgivet.

Hvis Walker taber, bliver han den kun tredje guvernør i USA's historie, som vælgerne har afsat.

Valget følges intenst over hele USA, fordi Wisconsin ventes at blive en af de afgørende slagmarker i præsidentvalget mellem demokraten Barack Obama og republikaneren Mitt Romney.

- Det her vil give et fingerpeg om, hvad vej de politiske vinde blæser i Wisconsin, siger politisk analytiker Steven Schier.

- Det får betydning for præsidentvalgkampen og den nationale politik, tilføjer han.

Wisconsin har været skueplads for et af de mest bitre politiske opgør i amerikansk politik i nyere tid, efter at Scott Walker sidste efterår fratog fagforeningerne for offentligt ansatte deres ret til kollektive forhandlinger.

Guvernørens beslutning skabte voldsomt røre i delstaten og resten af USA. Og tirsdagens valg kommer som følge af en underskriftindsamling, som fagforeningerne - der traditionelt støtter Demokraterne - har stået i spidsen for.

Der blev tirsdag rapporteret om lange køer ved valgstederne.

/ritzau/Reuters