Udland

Mads Mikkelsen sender æren videre

Mads Mikkelsen havde en klump i halsen, da han gik op for at modtage prisen som bedste mandlige hovedrolle ved filmfestivalen i Cannes for sin rolle i Thomas Vinterbergs drama 'Jagten'.

Han ser festivalen Cannes som den største i verden og sætter den med egne ord op på en piedestal. Og at få en bid af den er utroligt overvældende og gør ham ekstra stolt.

"Det var meget overvældende. Det var et utroligt stærkt felt med en masse fantastiske skuespillere", siger han til Ritzau.

"Jeg ved godt, at der var nogle, som sagde, at jeg var lidt dygtig til det, jeg lavede, men jeg blev overrasket og rigtig, rigtig rørt af det. Jeg havde svært ved at tale i starten, da jeg skulle holde tale," siger han.

Vil dele æren med Vinterberg

Den 46-årige skuespiller er den første dansker til at modtage prisen, og han er ikke sen til at sende rosen videre til sin instruktør.

"Filmen kan rigtig, rigtig mange ting. Så mindst 80 procent af prisen vil jeg gerne dele med Thomas Vinterberg."

"Det er en vedrørende film at være med i som skuespiller. Man følger os, man er med os, man forstår alle vores karakterer, og der er masser af tid til at vise nuancer," siger han.

I 'Jagten' spiller Mads Mikkelsen manden Lucas, der efter en hård skilsmisse har fået en ny kæreste og et nyt arbejde, og som er godt i gang med at genopbygge forholdet til sin teenagesøn Marcus.

Men en tilfældig løgn får lov til at brede sig i del lille samfund, og pludselig er Lukas i en hård kamp for at bevare sit liv og værdighed.

Filmen går ind i et kontroversielt emne som seksuelle overgreb og har fået stor ros fra kritikere i hele verden.

Dejligt at hoppe ind i

Mikkelsen synes ikke, at det har været specielt svært at spille rollen.

"Tobias Lindholm (manuskriptforfatter, red.) og Thomas Vinterberg har skrevet noget, der var dejligt at hoppe ind i og let spilleligt. Det er kun svært, hvis det er dårligt skrevet," siger Mads Mikkelsen

"Men havde man haft Lucas' situation, havde det været svært. Men som skuespiller har det været dejligt."