Udland

Homoer tæves på åben gade i Ukraine

En homoparade i Ukraines hovedstad Kiev blev søndag aflyst i sidste øjeblik, da arrangørerne frygtede for deltagernes sikkerhed. Det var truslen fra en anti-homo-demonstration, der var skyld i aflysningen.

Da arrangørerne af homoparaden mødte pressen for at forklare aflysningen, blev de angrebet af en maskeret mand, der slog, sparkede og sprøjtede peberspray i øjnene på arrangørerne.

"Der var en reel voldelig trussel fra de mange radikale aktivister, der var samlet ved anti-homo-demonstrationen. Derfor aflyste vi," nåede formanden for homoparaden, Taras Karasichuk, at sige inden han blev angrebet for rullende kameraer.

Mellem 100 og 200 aktivister var samlet på en central plads i Kiev for at demonstrere mod den planlagte homoparade søndag. Flere af de fremmødte vajede med det ukrainske flag, mens andre havde medbragt russisk-ortodokse ikoner.

Manden, der på videoen herover angriber arrangørerne af homoparaden, blev samme dag fanget af et andet kamera, hvor han gennembanker den ukrainske homo-forkæmper, Svyatoslav Sheremet.

Elling: Drop regnbuefarverne

Om et par uger starter EM i fodbold i Ukraine og Polen. Ifølge Star Tours homoseksuelle direktør, Stig Elling, der selv udbyder rejser til EM, skal man støtte landsholdet, men tænke sig om.

"Homoseksuelle skal lad være med at kysse og holde i hånd offentligt. Drop regnbuefarverne og tag de rød-hvide farver på i stedet," siger Stig Elling til tv2.dk.

Han tilføjer:

"Det er på alle måder grotesk og uacceptabelt, hvad der foregår på de her billeder. Når vi alligevel laver rejser til Ukraine, er det udelukkende for at støtte de danske fodbolddrenge. Jeg er selvfølgelig også nødt til at tænke forretning og vi har lavet fodboldrejser i 25 år. Men jeg kunne ikke drømme om at åbne Ukraine som nyt turistmål."