Udland

VIDEO: Præsident Obamas valgfilm

USA's præsident Barak Obama har offentliggjort en 17 minutter lang kampagnefilm som optakt til efterårets præsidentvalg.

Og der er ikke sparet på kræfterne. Filmen er instrueret af den prisvindende dokumentarfilm-instruktør Davis Guggenheim, der er berømt for klima-filmen "En ubekvem Sandhed" med tidligere vicepræsident Al Gore.

Filmens fortæller er Tom Hanks, der ud over at være en af verdens mest berømte skuespillere også er en trofast Obama-støtte.

Filmen er da også en uforbeholden hyldest til præsidenten for hans lederskab i en økonomisk krisetid. Højdepunkter som kampen for et nyt amerikansk sygesikringssystem og drabet på Osama Bin Laden spiller en fremtrædende rolle i filmen.

Tidligere præsident Bill Clinton hylder således Barak Obama for at have modet til at sætte Bin Laden-operationen i gang:

"Den beslutning var at vælge den svære og ærefulde vej. Jeg håber jeg selv ville have truffet den samme beslutning, hvis det var mig, "siger Bill Clinton i filmen.

Ifølge de første anmeldelser er tonen i filmen dog ikke triumferende. New York Times skriver at tonen er afdæmpet. Hovedbudskabet er, at det er svære tider, men det ville have været meget værre, hvis ikke Obama var blevet præsident.

"Filmen er en højtidelig, overbevisende og næsten dommedagsagtig historie om en katastrofe, der lige akkurat blev undgået," skriver New York Times' anmelder.