Tv: Patienter torteres pĂĄ syrisk hospital

Hospitalsafdelinger fulde af sårede mænd, der har bind for øjnene og anklerne lænket til sengene.

Patienter, der bærer tegn på at være blevet pisket, mens en pisk og elkabler ligger ved siden af dem.

Nye uhyggelige billeder er dukket op fra den syriske by Homs, hvor en ansat på et militærhospital angiveligt har lavet skjulte optagelser af patienter, der mishandles af soldater.

Den britiske tv-station Channel 4, der viste filmen mandag aften, siger, at optagelserne er lavet i løbet af de seneste tre måneder og smuglet ud af Syrien af en fransk journalist.

"Jeg har set fanger blive torteret med elektrisk stød, pisk, tæv med stave og ved at få benene brækket. De vrider fødderne rundt, til benet brækker," siger hospitalsarbejderen i videoen.

"De opererer uden bedøvelse. Jeg så dem slå de anholdtes hoveder mod væggene. De lænker patienterne til sengene. De nægter dem vand," tilføjer han.

Optagelser sendt til FN

Channel 4 understreger, at det ikke har været muligt at få en uafhængig bekræftelse af, om optagelserne er ægte.

Tv-stationen har sendt optagelserne til FN's højkommissær for menneskerettigheder, Navi Pillay, der udtrykker stort ubehag over billederne. Men FN kender til rapporterne om tortur og mishandling, siger hendes talsmand.

"Billederne, der blev vist på Channel 4 i aftes, er virkelig chokerende," siger talsmanden Rupert Colville og tilføjer, at de "desværre er meget lig de beviser, der er indsamlet" af FN's egne efterforskere.

I november dokumenterede FN for første gang, at sårede blev bragt til militærhospitaler, hvor de fik tæsk og blev udsat for tortur under afhøringer.

"Angiveligt fandt der tortur og drab sted på militærhospitalet i Homs - som er det, der vises i Channel 4's optagelser - udført af sikkerhedsstyrker, der var klædt som læger," siger talsmanden til nyhedsbureauet Reuters.

"Med andre ord, så er undersøgelseskommissionens rapporter fra november stort set det samme som det, man kan se af billeder og som man får beskrevet af øjenvidnet i Channel 4's optagelser," tilføjer han.

Syriske sikkerhedsstyrker belejrede Homs og udsatte byen for voldsomme angreb i næsten fire uger, indtil de i torsdags tvang oprørsstyrker ud af deres højborg i kvarteret Baba Amro.