Udland

Hårde kampe i det sydlige Syrien

Hårde kampe er brudt ud mellem præsi-dent Assads styrker og oprørssoldater, der angreb flere vejspærringer i Deraa i den sydlige del af Syrien tæt på grænsen til Jordan, siger aktivister.

Rapporterne om kampene i Deraa, hvor opstanden mod Præsident al-Assads styre begyndte sidste marts, er endnu ikke bekræftet af uafhængige kilder. Oppositionskilder siger, at oprørerne, der er løst organiseret under Den Frie Syriske Hærs flag, har intensiveret angrebene på mål i det sydlige, nordlige og østlige Syrien de sidste par dage.

Vil lette presset på Homs

Det sker for at lette presset på byen Homs, hvor præsidentens tropper indtog bydelen Baba Amro i sidste uge.

"Den Frie Syriske Hær angreb flere vejspærringer. Kampvogne svarede igen ved at affyre 14 mm antiluftskytsraketter ind i beboelsesområder, og præsidentens hærs snigskytter skyder på alt, der rører sig," siger aktivisten Maher Abdelhaq fra byen Deraa.

"Omkring 20 busser med soldater blev set på vej fra et fodboldstadion i den nordlige del til den sydlige sektor af byen på grænsen til Jordan," tilføjer han.

Ønsker arabisk forår i Syrien

I april sidste år slog præsidentens soldater hårdt ned på demonstrationer, der var brudt ud efter anholdelsen af flere kvindelige aktivister og eftersidninger til skoledrenge.

Drengene havde skrevet frihedsbudskaber, der var inspireret af oprørene i andre lande under det arabiske forår, på mure.

Kampvogne angreb Deraa igen i midten af februar for at fjerne oprørssoldater fra Den Frie Syriske Hær i byen og forblev udstationeret der, fortæller indbyggere og aktivister.

Der er på det seneste kommet gruopvækkende meldinger om, at Assads styrker har foretaget vilkårlige henrettelser, anholdelser og tortur i Homs-bydelen Baba Amro.