Udland

Udbringer nødhjælp nær Homs

Hjælpearbejdere fra Internationalt Røde Kors har efter flere dages venten indledt arbejdet med at hjælpe de nødstedte syrere i nærheden af byen Homs.

Søndag ankom den første nødhjælp til landsbyen Abel, som ligger tre kilometer uden for Homs.

Senere på dagen håber organisationen på at kunne rykke videre til andre områder i Syrien, hvor flygtninge fra den sønderskudte bydel Baba Amro opholder sig.

"Vi planlægger at fortsætte til områderne al-Inshaat og al-Tawzii i Homs for at komme den lokale befolkning og familier fra Baba Amro til undsætning," siger talsmand Hicham Hassan fra Internationalt Røde Kors.

Et positivt skridt

Nødhjælpen indebærer mad, tæpper og udstyr til hygiejne, ligesom hjælpearbejderne også bidrager med førstehjælp.

"Det er et positivt skridt, men vi vil ind i Baba Amro i dag," siger Hicham Hassan.

Oprørsstyrker mistede torsdag kontrollen over Baba Amro i Homs efter 27 dages massive angreb fra regeringens soldater. Human Rights Watch mener, angrebene på bydelen har kostet omkring 700 menneskeliv.

De syriske myndigheder lovede torsdag, at det havde givet nødhjælpsorganisationer "grønt lys" til at køre ind i bydelen fredag. Men tilladelsen er ikke endeligt givet. En forklaring på den manglende tilladelse er ikke officielt blevet meldt ud.

Efter størstedelen af indbyggerne i Baba Amro angiveligt er fordrevet fra området, fortsætter præsident Bashar al-Assad sine angreb andre steder i landet.

Nye angreb

Søndag morgen indledte regeringsstyrker massive angreb på byen Rastan, som indtil nu har været på oprørenes hænder, og som er en strategisk vigtig by, da den forbinder Damaskus med det nordlige Syrien.

Også byen Qusayr 15 kilometer uden for Homs og nær grænsen til Libanon er under angreb. Det fik ifølge et øjenvidne beboerne til at flygte til fods til nabolandet Libanon.

"Folk sagde, at de sad derhjemme, og pludselig startede bombardementet. De sagde, at der både var skud fra tanks og fra maskingeværer, fortæller nyhedsbureauet Reuters' reporter Afif Diab.