Udland

Assad angriber oprøreres højborg

Syriske regeringsstyrker indledte søndag morgen massive angreb på byen Rastan, som indtil nu har været på oprørenes hænder.

"Siden morgenstunden har oprørene i den nordlige del af Rastan været genstand for intensiv beskydning," siger Rami Abdel Rahman, der er leder af menneskerettighedsorganisationen Syrian Observatory for Human Rights.

Rastan er en strategisk vigtig by, da den forbinder Damaskus med det nordlige Syrien.

Oprørsstyrker erklærede for en måned siden byen "befriet" fra Bashar al-Assad, men efter oprørene torsdag blev fordrevet fra bydelen Baba Amro i Homs, har regeringsstyrkerne kastet sig over Rastan.

Også byen Qusayr 15 kilometer uden for Homs er under angreb.

"Det er de to byer i det centrale Syrien, hvor koncentrationen af oprørere er størst. Derfor havde vi også forventet, at de muligvis kunne være Assads næste mål," siger Abdel Rahman.

Angreb har kostet 700 menneskeliv

Oprørsstyrker mistede torsdag kontrollen over Baba Amro i Homs efter 27 dages massive angreb fra regeringens soldater. Human Rights Watch mener, angrebene har kostet omkring 700 menneskeliv.

De syriske myndigheder er blevet skarpt kritiseret af det internationale samfund for at forhindre Røde Kors-konvojer fra at komme ind i Baba Amro, så de sårede kan blive evakueret og få nødhjælp.

De syriske myndigheder lovede torsdag, umiddelbart efter oprørere havde trukket sig ud af bydelen, at det havde givet nødhjælpsorganisationer "grønt lys" til at køre ind i bydelen fredag. Men tilladelsen er ikke endelig.

FN anslår, at flere end 7500 mennesker er blevet dræbt siden marts sidste år i et brutalt forsøg på at slå de prodemokratiske demonstrationer ned.