Udland

Assad angriber ny bydel i Homs

Bevæbnede styrker, der er loyale overfor præsident Bashar al-Assad, er nu gået til angreb på en ny bydel i den syriske by Homs, hvor mange hundrede mennesker i løbet af de seneste måneder meldes dræbt.

Efter at have sønderbombet og fordrevet aktivister fra bydelen Baba Amro, gik præsidentens styrker lørdag videre til beboelsesområdet Jobar, hvor tusindvis af civile har søgt ly, siger aktivistorganisationen Syrian Network for Human Rights.

Ren hævnaktion

"I en ren hævnaktion, har Assads hær affyret granater og maskingeværer siden i morges," siger organisationen i en udtalelse.

"Vi har endnu ingen meldinger om antallet af dræbte og sårede på grund af problemer med kommunikationen," lyder det i udtalelsen, hvis informationer endnu ikke er blevet bekræftet af andre kilder.

Jobar grænser op til bydelen Baba Amro, hvorfra der på det seneste er kommet gruopvækkende meldinger om, at Assads styrker foretager vilkårlige henrettelser, anholdelser og tortur.

Ifølge det syriske og statsstyrede nyhedsbureau, Sanaa, skal en selvmordsbomber tidligere lørdag have sprængt sin bil i stykker i byen Daraa nær hovedstaden Damaskus og taget to andre med sig i døden. 20 personer er ifølge nyhedsbureauet såret.

Sanaa er det syriske regimes forlængede arm på pressefronten, og oplysningerne er ikke bekræftet af andre kilder.