Syrien vil ikke lukke Røde Kors ind

Internationale Røde Kors (ICRC) oplyser, at det ikke har været i stand til at køre ind i bydelen Baba Amro i den syriske by Homs med nødhjælp.

ICRC har planlagt at evakuere syge og sårede, efter Baba Amro i mere end tre uger er blevet bombarderet og beskudt af den syriske hær.

"Den Internationale Røde Kors' Komite og den syriske Røde Halvmåne fik ikke lov til at komme ind bydelen Baba Amro i dag," fortæller ICRC's præsident, Jakob Kellenberger.

"Det er uacceptabelt, at folk, som har haft et hastende behov for assistance i ugevis, stadig ikke har modtaget nogen hjælp," påpeger han.

Kellenberger beretter, at Røde Kors køretøjer vil blive i Homs resten af dagen i håb om, at det alligevel lykkes at få tilladelse til at køre ind med nødhjælp og at få evakueret syge og sårede.

Havde fået grønt lys

De syriske myndigheder lovede torsdag, umiddelbart efter oprørere havde trukket sig ud af Baba Amro, at det havde givet nødhjælpsorganisationer "grønt lys" til at køre ind i bydelen fredag.

Præsident Bashar al-Assads regering har ikke oplyst, hvorfor den ikke vil lade Røde Kors køre ind.

Det anslås, at der boede 100.000 mennesker i Baba Amro inden konflikten. Men størstedelen er siden flygtet, og det skønnes, at der kun er 4000 tilbage.