Nødhjælp nået frem til syrisk oprørsby

En konvoj på syv lastbiler lastet med mad, medicin, tæpper og andet nødhjælp er ankommet til den ramponerede syriske oprørsby Homs. Det oplyser den Internationale Røde Kors Komité (ICRC).

Nu forbereder nødhjælpsarbejderne sig på at køre ind i bydelen Baba Amro, som regeringsstyrker har bombarderet med artilleri og kampvogne gennem mere end tre uger.

Torsdag indtog Syriens hær dette snedækkede kvarter, og ubekræftede meldinger fra aktivister beretter fredag om henrettelser i den tidligere højborg for modstanden mod præsident Assad.

ICRC har siden 21. februar forhandlet med både myndigheder og oprørere om at få adgang til Baba Amro. Torsdag fik de langt om længe grønt lys fra regimet til at sende nødhjælp ind.

Homs er Syriens tredjestørste by med omkring en million indbyggere. Før oprøret begyndte blev det anslået, at omkring 100.000 boede i bydelen Baba Amro.

Men mange er flygtet de seneste måneder, og det er uklart, hvor mange der fortsat bor i byen. Et skøn lyder på 4000.

Baba Amro har siden den 4. februar været under intense angreb, der har kostet hundredvis af mennesker livet. Torsdag aften lød meldingen fra aktivister og iagttagere, at kampene alene på denne dag kostede mindst 17 mennesker livet.