Frankrig lukker ambassade i Syrien

Frankrig vil lukke sin ambassade i Syrien. Det sker som svar på det syriske regimes "skandaløse" undertrykkelse, fastslår den franske præsident Nicolas Sarkozy ifølge AFP.

"Udenrigsminister Alain Juppe og jeg har besluttet at lukke vores ambassade i Syrien," sagde Sarkozy på et pressemøde på den sidste dag af EU-topmødet i Bruxelles.

Her ventes det, at EU vedtager en række flere sanktioner mod den hårdt kritiserede syriske præsident Bashar al-Assad.

Den franske udmelding kommer dagen efter, at Storbritannien bebudede, at de ville trække alt diplomatisk personale hjem fra Syrien og indstille arbejdet på sin ambassade i landet.

Det sker som svar på den forværrede sikkerhedssituation i Syrien.

"Jeg har taget beslutningen af sikkerhedsmæssige årsager om at suspendere tjenesten på den britiske ambassade i Damaskus og trække alle diplomatiske ansatte hjem," lød det fra den britiske udenrigsminister William Hague torsdag.

Syriens ambassade i London forbliver åben

Den britiske ambassadør og de diplomatiske ansatte forlod den syriske hovedstad onsdag. Briterne har dog ikke afbrudt de diplomatiske forbindelser med det mellemøstlige land, lyder det.

"Den syriske ambassade i London vil forblive åben, så vi har en kommunikationskanal med det syriske regime," forklarede William Hague.

Mere end 7500 mennesker skønnes at have mistet livet i Syrien, siden den folkelige opstand mod regimet og præsident Bashar al-Assad startede sidste forår.