Udland

Rohde: Vi skal op i forreste vogn

Finanspagten og eurosamarbejdet er blot nogle af de ting, der splitter EU-landene. Derfor bliver der talt om et Europa i flere hastigheder. Venstres medlem af Europaparlamentet Jens Rohde mener, at Danmark skal indtage en nøgleposition i udviklingen.

"Vi skal placere os helt oppe i forreste vogn, eller helst helt oppe i lokomotivet. Det beretter vores økonomi os til. Jeg er ked af, at det ikke kun er to hastigheder, vi er ved at opbygge. Der er behov for mere EU, fordi kriser har det med, at resultere i, at landene lukker sig lidt mere om sig selv," siger han til TV 2 News.

Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU, ser udviklingen som en helt naturlig konsekvens af usikkerheden om de gældsplagede lande, der ikke kan styres uden videre.

"Jeg er enig i, at det er et fragmenteret Europa. Det er noget pjat at sige, at vi har et Europa i to hastigheder. Eurolandene har rigeligt med at finde ud af, hvad de skal gøre med Grækenland, Spanien, Portugal og Irland. Der er kæmpe modsætninger. Det er en naturlig konsekvens."