Hans børn er hverken drenge eller piger

Må Lego producere lyserødt legetøj, der er målrettet til piger, eller skader det børnenes kønsidentitet? Det er en diskussion, der har indtaget mange danske hjem. Og også i Sverige raser kønsdebatten - ikke mindst efter at svensk TV 4 fortalte om Linus Lindell, far til to, der har valgt at opdrage sine børn kønsneutralt.

Linus Lindells to børn har fået kønsneutrale navne, Sascha og Nikki, og er fra fødslen blevet opdraget kønsneutralt. Børnene er hverken drenge eller piger, men børn, og Linus Lindell er ikke deres far, men forælder.

"Det handler om ikke at sætte barnet i en for snæver ramme. Jeg synes, det giver dem mulighed for at prøve alt. De får alle farver, alt slags tøj og prøver alle lege," siger Linus Lindell til TV 4 Sverige.

Skriv til os

Opdrager du dit barn kønsneutralt, eller kender du nogen, der gør? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til kasj@tv2.dk

Børnene må selv bestemme deres køn

Han mener, at det skal være op til børnene at bestemme, hvilket køn de ønsker at være.

"Den dag, de er klar til at diskutere køn, kan vi snakke om det, men de er fortsat små børn. De har ikke udtrykt noget ønske om kønsidentitet endnu," siger han og fortsætter:

"Når Sascha er klar til at definere sig selv som dreng, pige eller ingen af delene, vil vi ønske det velkomment. Vi vil ikke modarbejde det, men det er vigtigt, at de får brede roller, uanset hvad de definerer sig som," Siger Linus Lindell.