Udland

Tea Party-kandidat ude af valgkamp

Den første republikanske præsidentkandidat har kastet håndklædet i ringen efter et skuffende resultat ved første skridt på den lange vej mod præsidentvalget.

Michele Bachmann opgiver sin kampagne, efter at hun ved det såkaldte caucusvalg i Iowa sluttede som nummer seks ud af de syv kandidater, der håber at kunne udfordre præsident Barack Obama ved præsidentvalget i november.

"I aftes talte borgerne i Iowa med meget klar stemme, så jeg har besluttet at træde til side. Jeg fortsætter ikke i præsidentvalgkampen," siger Bachmann på et pressemøde.

Hun sagde ikke, hvorvidt hun nu vil bakke op om en af de øvrige seks republikanske kandidater.

Falmet stjerne

Tirsdagens caucusvalg i Iowa var starten på kapløbet om at blive nomineret som republikansk præsidentkandidat og dermed tage kampen op mod den demokratiske præsident Barack Obama ved valget i november.

Den 55-årige Tea Party-favorit Michele Bachmann, der er født i Iowa, havde engang en høj stjerne blandt statens evangeliske vælgere.

Men alligevel lykkedes det hende ikke at få mere end fem procent af stemmerne, da Iowa som den første af USA's stater holdt det første af en række republikanske valg tirsdag.

Outsider

I forvejen blev Bachmann betragtet som en outsider i valgkampen.

Hun skød til tops i meningsmålingerne i august, men siden begyndte hendes rådgivere at forlade hende, og hun har ikke formået at indsamle tilstrækkeligt med penge til at føre valgkamp.

Også en anden kandidat, Texas' guvernør Rick Perry, slikker sårene efter at være endt på en skuffende femteplads i Iowa.

Onsdag rejste Perry tilbage til sin hjemstat "for at tænke over, om der er en vej frem", men tidligt på aftenen dansk tid lød meldingen fra Perry, at han fortsætter sin valgkamp.