Udland

Skotte skriver teater om Utøya

"Manden". Det er titlen på et teater-stykke om den terrorsigtede nordmand Anders Breivik og terroraktionen i Oslo og på øen Utøya den 22. juli, som den skotske instruktør og dramatiker David Greig er i gang med at skrive.

Det rapporterer den nordske tv-og radiostation NRK.

Greig er i øjeblikket i Oslo for at samle oplysninger om terroraktionen, der kostede 77 mennesker livet. Planen er, at teaterstykket skal sættes op både i Storbritannien og i Norge næste år.

"Jeg kan bare ikke holde op med at tænke på det, der skete. Jeg prøver at forstå det, og jeg vil udforske det. Når du får sådanne tanker som dramatiker, må du følge dem," siger han til NRK.

Mange pårørende til de dræbte, som NRK har talt med, synes, at det er for tidligt at lave et teaterstykke om tragedien. De siger, at terroraktionen stadig er et yderst ømtåleligt og følsomt emne. Det er den britiske dramatiker ikke enig i.

"Det er vigtigt at tale med folk om dette, før historien bliver til en mytologi. For til den tid vil det være vanskelig," siger Greig, der er en kendt dramatiker i hele Storbritannien, og hvis stykker har været sat op i hele Europa.