Udland

Så fik Grækenland en ny regering

Grækenlands nye samlingsregering med ministerpræsident Lucas Papademos i spidsen er blevet taget i ed.

Papademos lovede efter edsaflæggelsen, at han vil gøre sit bedste for at løse problemerne i det gældsplagede land.

"Med alle forenet vil det lykkes for os," sagde Papademos.

En af den ny regerings mest presserende opgaver bliver at godkende Den Internationale Valutafonds (IMF) og EU's seneste hjælpepakke og undgå, at den græske stat går bankerot.

Papademos, der ikke selv er valgt til parlamentet, siger, at hans første prioritet bliver at holde Grækenland inde i euro-zonen.

Den afgående græske ministerpræsident, George Papandreou, blev tvunget til at træde tilbage, efter at han til de øvrige EU-landes bestyrtelse sagde, at han ville udskrive folkeafstemning om IMF's og EU's kriseplan.

Aktiemarkederne, der i forvejen er nervøse, reagerede prompte og dramatisk.

Folkeafstemning blev skrottet

Siden måtte Papandreou og hans finansminister, Evangelos Venizelos, stå skoleret i forbindelse med G20-topmødet i Cannes. For en uge siden blev planerne om at holde en folkeafstemning så skrottet.

Håbet er nu, at Papademos, der er tidligere vicepræsident i Den Europæiske Centralbank, kan få landet på ret køl, omend det vil tage år, og omkostningerne for grækerne bliver store.

Britiske BBC's korrespondent i Athen siger, at Papademos er nødt til at fremlægge endnu flere spareplaner for at stabilisere landet.