Berlusconi-exit fik USA-aktier op

De amerikanske aktiemarkeder lukkede tirsdag med solide stigninger efter meldingen om, at premierminister Sil-vio Berlusconi vil trække sig, så snart økonomiske reformer er vedtaget.

"Investorerne synes godt om udsigten til, at Berlusconi er på vej ud," konstaterer Peter Cardillo fra finanshuset Rockwell Global Capital.

"Det vil bidrage til at fjerne noget af frygten på markederne, men det kan tage tid, før en ny italiensk regering er på plads. Men her og nu er melding-en en lettelse," konstaterer Cardillo.

Berlusconi, der har været en dominerende figur i Italiensk politik i snart to årtier, har været under tiltagende pres de seneste uger for at træde tilbage.

Både på grund af fortsatte afsløringer om sex- og korruptionsskandaler, men især på grund af de store økonomiske problemer Italien bakser med.

"Han er ikke en mand, som folk har særlig stor tillid til, så investorerne ønsker bare at se ham forsvinde ud af billedet," siger Marc Pado fra investeringsbanken Cantor Fitzgerald.

På kapitalmarkederne har Berlusconis svækkede troværdighed resulteret i kraftigt stigende renter på de italienske statsobligationer, fordi investorerne frygter en udvikling i stil medGrækenland, der befinder sig på bankerottens rand.

Dow Jones-indekset på Wall Street sluttede 0,8 procent højere, mens Nasdaq-indekset gik frem med 1,2 procent.