Udland

Berlusconi trækker sig i februar

Den italienske ministerpræsident, Silvio Berlusconi, som har lovet at trække sig, efter at parlamentet har vedtaget vigtige budgetreformer, siger, at han venter, at Italien holder valg i begyndelsen af februar.

Selv stiller han ikke op igen.

"Jeg vil trække mig tilbage så snart finansloven er vedtaget. Da jeg regner med, at der ikke vil være noget flertal, så regner jeg med, at der vil blive holdt valg i begyndelsen af februar, og jeg vil ikke være kandidat," siger Berlusconi.

Udtalelserne er faldet under et interview med redaktøren af den indflydelsesrige italienske avis, La Stampa. Interviewet bringes i avisen onsdag.

Han siger, at centrum-højre kandidaten som premierminister vil være lederen af PDL og tidligere justitsminister Angelino Alfano.