Oppositionen udstiller Berlusconi

Presset på Italiens premierminister Silvio Berlusconi når i dag nye højder. Der var i løbet af mandagen spekulationer om, at Berlusconi ville træde tilbage inden for få timer. Selv afviste han gang på gang enhver tale om sin afgang

Men i dag klokken 15.30 skal parlamentet stemme om en regnskabslov. Falder den lov, falder Berlusconi også. Rygterne siger, at oppositionen vil udnytte dagens afstemning til at udstille Berlusconis manglende parlamentariske støtte ved at undlade at stemme.

"Der snurrer med rygter. Et af dem er, at oppositionen vil afholde sig fra at stemme og på den måde ekstra udstille, at han ikke han ikke engang blandt sine egne kan få et flertal," fortæller Ulla Terkildsen, der følger situationen i Italien for TV 2 Nyhederne.

Mistillidsafstemning kan blive aktuel

En anden mulighed er ifølge Ulla Terkildsen, at afstemningen klokken 15.30 vil blive udskudt til en egentlig mistillidsafstemning senere på ugen.

Berlusconi har dog tidligere mod alle odds overlevet en mistillidsafstemning. Men sandsynligheden for, at han klarer den denne gang, er lille, vurderer Ulla Terkildsen.

"Der er et enormt fokus på Italien og den italienske økonomi. Markederne er meget hårde ved Italien lige nu," siger Ulla Terkildsen og tilføjer:

"Derfor har en masse italienere, som ellers ville støtte Berlusconi, sige, han er åbenbart blevet en belastning."