Europa presser Italien

Europa presser på for at få den italienske regering til at gennemføre de længe lovede økonomiske reformer.

Kombinationen af Italiens lave vækst og en gæld på 1,9 milliarder euro (14,25 milliarder kroner) har pustet liv i investorernes frygt for, at Italien kan blive det næste offer for Europas gældskrise, selv om underskuddet er relativt lavt.

OvervĂĄgningseksperter tager til Italien

EU's finans- og økonomikommissær Olli Rehn siger, at han inden udgangen af ugen vil have svar fra eurozonens tredjestørste økonomi om dens reformplaner.

Den første gruppe af overvågningseksperter fra EU forventes at komme til Italien tirsdag eller onsdag.

"Det er vigtigt nu, at Italien vil holde sig til dets finanspolitiske mål og sikre en gennemførelse og intensivering af de strukturelle reformer, der kan øge væksten," sagde Rehn mandag på et møde mellem eurozonens finansministre i Bruxelles.

Italien har været udsat for et pres siden sidste uge, da regeringen godtog en særlig overvågning fra Den Internationale Valutafond (IMF) og EU for at sikre, at landet opfyldte den afgørende målsætning om at nedbringe dets massive gæld.

Bekymringen for, at Italien er næste land i rækken af ofre for den europæiske gældskrise efter uroen i Grækenland, har fået euroen til at falde i Asien i forhold til andre store valutaer, mens de asiatiske børser var mere nuancerede.