Berlusconi afviser rygter om sin afgang

Rygterne om, at den italienske ministerpræsident, Silvio Berlusconi, er på vej ud af sit regeringskontor, har ikke noget på sig.

I hvert fald hvis man spørger hovedpersonen selv. Han fastholder på sin Facebook-profil, at de rygter om hans afgang, der svirrer i italienske medier, er uden hold i virkeligheden, skriver det italienske nyhedsbureau Ansa.

"Rygterne om min afgang er ubegrundede, og jeg forstår ikke, hvordan de er kommet i omløb," har Berlusconi ifølge Ansa sagt til sin stab.

Fabrizio Cicchitto, der er leder af Berlusconis parti i parlamentet, siger ligeledes, at rygterne ikke har noget pĂĄ sig.

"Jeg talte med ministerpræsident Berlusconi for lidt siden, og han siger, at rygterne om hans afgang er grundløse," siger Cicchitto.

Aktiekurs røg i vejret ved udsigt til Berlusconis afgang

Kort forinden var de italienske aktier røget i vejret på grund af rygterne.

To journalister, som har tætte forbindelser til premierministeren, havde uafhængigt af hinanden rapporteret, at Berlusconi vil trække sig inden for kort tid.

Belusconis BlĂĄ Bog

  • Født 29. september 1936 i Milano.
  • Regnes for en af Italiens rigeste mænd, hvis ikke den rigeste. Har ifølge Forbes en formue pĂĄ lige knap 50 milliarder kroner.
  • Har været premierminister i tre perioder. Første gang i 1994, anden gang fra 2001 til 2006. Den seneste periode begyndte i 2008. Mange regner ham for populist, selv mener han, at han er borgerlig.
  • Er kendt som en overlever i politik og som en mand, der kan lave forretninger. Begyndte sin karriere som sælger af støvsuger og som sanger pĂĄ natklubber. Senere slog han igennem som byggeentreprenør i Milano, hvorefter han gik ind i mediebranchen.
  • Nu ejer han italiens største mediekoncern, Mediaset. Hans moderselskab Fininvest sidder blandt andet ogsĂĄ pĂĄ fodboldklubben AC Milan. Han kontrollerer Italiens tre største private tv-stationer, og han har som premierminister udpeget folk til at kontrollere de offentlige tv-kanaler.
  • Han er involveret i adskillige retssager, hvor han blandt andet er anklaget for korruption og bestikkelse. En opsigtvækkende sag er ogsĂĄ den, hvor han beskyldes for at have haft sex med en mindreĂĄrig.
  • Berlusconi har aldrig lagt skjul pĂĄ, at han er meget glad for kvinder. I 2009 meddelte hans kone nummer to, at hun vil skilles fra ham, efter at han var fotograferet til en fødselsdagsfest hos en model pĂĄ 18.
  • Andre skandaler drejer sig blandt andet om, at han skal have udvalgt en liste over kandidater til Europaparlamentet efter udseende. Han har desuden holdt fester med halvnøgne kvinder i sit hus pĂĄ Sardinien, sĂĄkaldte bunga-bunga-fester.

Kilde: Blandt andet BBC