Udland

Gaddafis playboysøn boede i Danmark

Det var Muammar Gaddafis fjerde søn, der ved daggry blev begravet et ukendt sted i Libyens ørken sammen med sin far, Muammar Gaddafi, og ikke som tidligere skrevet den femte, der i Vesten er kendt under navnet Hannibal. Sidstnævnet er angiveligt flygtet til Algeriet. De to er før blevet forvekslet, fordi Hannibal er rejst rundt under navne, der mindede om broderens.

Kendte du Hannibal Gaddafi?

Læste du med Hannibal Gaddafi eller kender du ham på anden vis fra hans tid i Danmark? Skriv til jely@tv2.dk

Hannibal Gaddafi er særlig interessant set fra en dansk synsvinkel, fordi han har boet i København. Hannibal læste, da han var midt i 20'erne, den toårige lederuddannelse MBA i shipping og logistik på handelshøjskolen i København. Han var der dog ikke ret meget, fortæller en af hans gamle studiekammerater Lars Bjørnvik, og den stenrige libyer blev også først færdig to år efter sit hold.

Holdt lav profil

"Han var stille og rolig og holdt meget lav profil. Vi så aldrig hans livvagter, men derfor kan de godt have været der," siger Lars Bjønvik til Nyhederne.tv2.dk.

Studiekammeraten fortæller, at de var et lille hold på omkring 25 stykker, og de bl.a. var i London sammen med Gaddafisønnen.

"Han havde en hjælper med, og det var vores indtryk, at det var ham, der lavede det meste for ham. Der var også en lærer, der rejste til Libyen for at undervise ham," fortæller Lars Bjørnvik.

Halv etage på Marriot

Blandt studiekammeraterne på CBS forlød det, at Hannibal Gaddifi lejede en halv etage på Marriot, mens han boede i København.

Når han var i byen for at feste, var der ingen smalle steder. På diskoteket Nasa forsøgte han således at få lov til at leje hele stedet. Det blev dog afvist, og Hannibal måtte nøjes med at købe sig til en fast bordplads til ham og kammeraterne.

Mishandlede tjenestepiger

I 2008 blev Hannibal Gaddafi anholdt i Schweiz og tiltalt for mishandling af to tjenestepiger.

Det fik hans far til at beordre milliarder af dollar trukket ud af schweiziske banker og libyske olieleverancer til landet indstillet.

Drønede over for rødt i Paris

I Frankrig blev Hannibal Gaddafi stoppet for vanvidskørsel på Champs-Elysees, hvor han i sin Porsche ignorede rødt lys i flere lyskryds. Betjentene, der stoppede ham, kom i klammeri med hans seks bodyguards, og en af betjentene blev slået i jorden. Den episode kom Hannibal Gaddafi ud af med sit diplomatpas.

En anden gang i Paris var han involveret i en sag om vold mod en gravid kvinde og besiddelse af en pistol.

I rom har han sendt tre betjente på skadestuen, da han udløste en brandslukker i hovedet på dem uden for en natklub, hvor han festede med sine livvagter.

I Danmark skal Hannibal Gaddafi have stået bag afstraffelsen af en landsmand på det libyske konsulat i Gentofte i 2005.