Udland

Gaddafi er nu begravet i ørkenen

Libyens tidligere leder Muammar Gaddafi er blevet begravet ved daggry på et ukendt sted, oplyser den arabiske tv-station al-Jazeera med henvisning til en libysk embedsmand.

Ifølge en soldat fra det libyske overgangsråd blev liget af landets tidligere leder Muammar Gaddafi i nat båret ud fra et kølerum i et lager i Misrata.

Her har Gaddafis krop ligget til offentlig skue, siden han blev dræbt under uopklarede omstændigheder torsdag i sidste uge.

En sikkerhedsvagt fortæller, at også liget af Gaddafis søn, Muatassim, samt en nær rådgiver også er blevet fjernet fra kølerummet. Sent mandag forlod en konvoj af biler lagerbygningen og kørte ud mod ørkenen.

Til ære for nyhedsbureauet AP's tv-hold viste en af vagterne efterfølgende det nu tomme kølerum.

Det er overgangsrådet NTC der har besluttet, at Muammar Gaddafi skal begraves et hemmeligt sted i ørkenen uden nogen form for ceremoni.

Stedet holdes hemmeligt for, at det ikke skal blive et valfartssted for tilhængere af manden, der styrede Libyen med et jerngreb i 42 år.

Kilder tæt på TNC siger, at der har været ført forhandlinger med repræsentanter for Gaddafis klan om, hvor og under hvilke omstændigheder Gaddafi skulle begraves.