Udland

"Grænseoverskridende at se Gaddafis lig"

Liget af Libyens eks-diktator Muammar Gaddafi befinder sig fortsat i byen Misrata, hvor hadet mod Gaddafi er til at tage at føle på, efter at store dele af byen blev smadret under den næsten to måneder lange belejring.

Fra nær og fjern strømmer folk til Misrata for at se liget af diktatoren. TV 2 | NYHEDERNES Simi Jan fulgte i hælene på en af de tilrejsende.

"Det var interessant, men også grænseoverskridende at være i Misrata. Set med danske øjne er det meget uetisk og mærkeligt, at man valfarter til et sted for at se liget af en mand. Det var ikke kun voksne, der var også børn med. Set fra libyernes perspektiv, er det vigtigt for dem at se, at han rent faktisk er død."

"For mange af dem derude var det meget følelsesladet oplevelse at se den mand, som de har frygtet og som måske har været brutal over for deres familie. Så det var et stort øjeblik for dem, og så samme dag som Libyen bliver erklæret frit," siger Simi Jan her til morgen fra Libyens hovedstad Tripoli.