Udland

Gaddafis søn er stadig på fri fod

Dagen efter, at Libyens mangeårige leder Muammar Gaddafi blev dræbt, er det fortsat uklart, hvad der er sket med en af hans sønner, Saif al-Islam, der længe blev set som Muammar Gaddafis efterfølger.

En talsmand for det libyske overgangsråd, TNC, i Tripoli siger fredag middag, at Saif al-Islam er på flugt i det sydlige Libyen og forsøger at komme til nabolandet Niger.

Tidligere har premierminister i TNC Mahmoud Jibril sagt, at det er uklart, hvor Saif al-Islam befinder sig, men at militære styrker formoder, at han befinder sig i en landsby i nærheden af Sirte.

Torsdag var der rapporter om, at Saif al-Islam var taget til fange af TNC-militære styrker i Sirte, og at han var såret og sendt til behandling hos læger.

Gaddafi dræbt under flugt

Muammar Gaddafi blev dræbt af TNC's styrker, da han torsdag forsøgte at flygte ud af Sirte sammen med en gruppe livvagter og de to sønner Saif al-Islam og Motassim.

Motassim Gaddafi blev dræbt sammen med Muammar Gaddafi under flugtforsøget fra Sirte torsdag.

Den Internationale Straffedomstol, ICC, har tidligere udstedt en anholdelsesordre på Saif al-Islam.

Chefanklager ved ICC Luis Moreno-Ocampo opfordrer Saif al-Islam til at overgive sig til de libyske myndigheder og lade sig udlevere til ICC i Haag, så han kan blive retsforfulgt.