Udland

Westergaard har hjerteproblemer

Kurt Westergaard skulle have været til stede i Oslo i forbindelse med præsentationen af en bog og en CD med titlen "Fortell fra Spania, Tobben". Sådan gik det ikke.

"Den danske bladtegner har meldt afbud og er rejst hjem med hjerteproblemer," siger forfatteren Geir Lystrup, der har skrevet bogen, som den 76-årige Kurt Westergaard har illustreret.

"Jeg blev ringet op af Westergaard sent mandag aften, hvor han fortalte, at han havde fået hjerteproblemer," siger Lystrup.

"Det kom som lyn fra en klar himmel for mig. Det er et chok, og jeg er selvfølgelig bange for, at der skal ske ham noget," fortsætter forfatteren, der også er visesanger.

Imidlertid skriver Dagbladet, at Kurt Westergaard, der blev kendt over det meste af verden i forbindelse med sagen om Muhammedtegningerne i Jyllands-Posten i 2005, rejste hjem af andre årsager.

Ifølge avisen er han rejst til Danmark på grund af frygt for et attentat. Det skal være oplysninger, som politiets sikkerhedstjeneste har fået.

De oplysninger kender Lystrup dog ikke noget til.

Han siger, at Kurt Westergaard allerede var på vej ud af Norge mandag aften, da han ringede.

Lystrup siger i øvrigt, at der har været et stort hemmelighedskræmmeri om Westergaards besøg i Norge.

I fredags kom Kurt Westergaard til Oslo sammen med sin kone og ledsagende sikkerhedsvagter. Søndag var Lystrup og Westergaard på museumsbesøg.

"Han er 76 år og går med stok, men viste ingen tegn på svagheder. Men han fortalte mig, at han havde fået stærk hjerteflimmer, og at han ikke turde fortsætte," siger Lystrup.