Udland

VIDEO: Sådan oplevede vi 11/9 2001

På søndag markerer TV 2 tiåret for terrorangrebet den 11. september 2001.

Her kan du se flere af de TV 2-personligheder, der var med til at dække angrebene, genkalde sig den dag, hvor tvillingetårnene faldt i New York.

Poul Erik Skammelsen: Så ud som om de kom fra helvede

"Jeg ser nogle brandmænd komme ud inde fra områderne, jeg ser nogle redningsarbejdere. De ser ud som, de er kommet direkte ud af helvede. Det, jeg ser, de der ansigter, dem ser jeg stadigvæk," siger Poul Erik Skammelsen.

Per Christiansen: Pludseligt flyver et menneske gennem luften

"Og så kommer der billeder, hvor man kan se mennesker stå inde i tårnene, og pludselige kan man også se et menneske, der flyver gennem luften. Jeg kan huske, at jeg sagde i fjernsynet. Jeg kan ikke helt se, hvad der sker på de her billeder. Så trykkede jeg på en knap, vi har, der afbryder vores mikrofon, og så sagde jeg til redaktionssekretæren: De billeder skal vi aldrig vise mere," siger Per Christiansen.

"Folk kunne selv se, hvad der foregik, og jeg syntes, at omfanget af menneskelig desperation i sådan et øjeblik var ubegribelig. Du vil bare komme til at banalisere det, hvis du sætter ord på det," siger Steffen Jensen.

Ulla Terkelsen: Jeg husker nætterne

"Det, som jeg husker fra de dage, er nætterne, for der var ikke nogen, der kunne sove, for de var i en choktilstand, og den eneste måde, de kunne komme ud af den, var ved at snakke med de andre, der også var i en choktilstand," fortæller Ulla Terkelsen.

"Jeg havde en restaurant, hvor jeg kendte en masse mennesker, og tit gik jeg derhen og så nogle af de mennesker, jeg holder mest af, inklusive min søn, og så sad vi der og snakkede, og så gik vi videre ud i natten, for ligesom at forstå, hvad det var der var sket. "

Steffen Jensen: De var fuldstændig grå

"Da det første tårn styrter sammen. Det var bare så ubegribeligt, og så ser du den kolossale støvsky, nærmest som et vulkanudbrud, der bare kommer væltende ned igennem gaderne i New York, og den komme bag dem som en syndflod.Så kommer der mennesker ud af den her støvsky. Fuldstændig grå," fortæller Steffen Jensen.