Udland

TV 2 direkte fra New York 11. september

På søndag er det præcis ti år siden, at al-Qaeda-terrorister kaprede fire passagerfly i USA og udførte terroraktioner, der rystede hele verden.

TV 2 markerer tiåret for 11. september 2001 med flere direkte transmissioner fra New York, gæster i Danmark og indslag fra korrespondenter i Mellemøsten.

På søndag fra kl. 14 (dansk tid) sidder Natasja Crone og Ulla Terkelsen klar i et studie i New York og følger mindehøjtideligheden for ofrene for terrorangrebet. Her deltager blandt andre de to amerikanske præsidenter, Barack Obama og George Bush, sammen med byens borgmester og pårørende til de mange tusinde, der blev dræbt i terrorangrebet.

På gaden i New York står TV 2s nuværende USA-korrespondent Jesper Steinmetz og Poul Erik Skammelsen, som i 2001 var korrespondent i USA. De taler med både danskere og amerikanere, der var vidner til angrebet for ti år siden. Fra Cairo er Steffen Jensen med, mens Simi Jan befinder sig i Kabul.

TV 2 søndag 11. september

12:20 11. september - på randen af kaos-britisk dokumentar om øjeblikke fra frontlinjen

14:00 11. september - dagen der ændrede verden-direkte fra New York

20:00 11. september - dagen vi aldrig glemmer -direkte fra New York

21:00 Lions for Lambs -amr. drama fra 2007 med bl.a. Tom Cruise, Meryl Streep og Robert Redford.

22:30 World Trade Center- amr. drama fra 2006 med bl.a. Nicolas Cage, Maria Bello og Maggie Gyllenhaal.

TV 2 NEWS

Mandag 5.-lørdag 10. september kl. 19.30

Niels Brinch i terrorens fodspor - New York

Søndag aften kl. 20 viser TV 2 programmet "11. september - dagen vi aldrig glemmer", hvor værterne igen er Natasja Crone og Ulla Terkelsen fra New York. Vi møder også kendte danskere og danske politikere, der præcist husker, hvor de var og hvad de lavede den septemberdag for ti år siden.

Dækningen begynder søndag kl. 12:20 med det britiske dokumentarprogram "11. september - på randen af kaos", hvor tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld og Condolezza Rice, tidl. præsident Bushs nationale sikkerhedsrådgiver, flyveledere, jagerpiloter, brandfolk, og helt almindelige amerikanere, fortæller om 11. september 2001.

På TV 2 NEWS markeres tiåret med seks nyproducerede programmer med Niels Brinch om nogle af de største terrorangreb de seneste ti år. Første program sendes i aften kl. 19.30, og de næste tirsdag-lørdag kl. 19.30.

På søndag kan seerne også følge med på tv2.dk, der med videoklip og live-opdatering giver seerne mulighed for at "genopleve" den skæbnesvangre dag for ti år siden.