Udland

Utøya: Næsten alle døde ude på øen

65 af de i alt 69 dræbte under massakren på øen Utøya i Norge blev fundet dræbt ude på øen. Det skriver aftenposten.no.

Derudover døde to på kajen på fastlandet, en person druknede og en person blev erklæret død på Ullevål Sygehus. Alle de andre, der svømmede i land eller kom på en båd, overlevede. Det oplyser de norske myndigheder.

Flere af campingturisterne og de fastboende, der bidrog til nødhjælpsarbejdet, har været forundret over, at det tog så lang tid, før ambulancefolkene ankom, og de oplevede, at de måtte arbejde alene med ofrene.

Møder ingen kritik

Redningsfolkenes indsat bliver dog ikke kritiseret af de norske myndigheder, for de har fulgt politiets anvisninger.

"Det er de politifaglige vurderinger, som bestemmer om et sted er sikkert for sundhedspersonalet, så ambulancefolkene og andre kan udføre deres arbejde," siger direktør Bjørn-Inge Larsen fra Helsedirektoratet i Norge.

Direktøren fortæller også, at det klokken 19.35 - mere end to timer efter der var meldinger om sårede på Utøya - i samarbejde med politiet blev bestemt, at ni læger og andet sundhedspersonale skulle gå i land på Utøya og behandle de alvorligt sårede.

Seks personer indlagt i Oslo

På Oslos universitetshospital ligger fortsat seks patienter efter terrorangrebene i Norge. To af dem blev skudt på Utøya, mens fire blev ramt af bomben i den norske regeringsbygning.

Flere patienter er i de seneste uger blevet sendt videre på lokale sygehuse eller i rehabilitering.

Massemorderen Anders Behring Breivik sidder fortsat i isolation.