Udland

Politiet holder mulighederne åbne

Politiet nedtoner nu, at de skulle lede efter en anden gerningsmand, som det ellers tidligere har været fremme.

Ifølge politiet holder de alle muligheder åbne, men understreger, at de ikke leder efter nogen speciel. Det oplyser NRK.

Den norske netavis VG har dagen igennem berettet, at en række af de unge der overlevede massakren på Utøya har fortalt at der må være to gerningsmænd.

Politiinspektør Einar Aas fra Oslo politi siger:

"Vi har hørt nøjagtig det samme beskrivelser om at der skal være en anden gerningsmand. Vi arbejdede på højtryk for at afklare situationen i aftes og arbejder stadig hårdt for at afklare, hvorvidt der er en nummer to."

Mand anholdt ved hotel

Omkring klokken 13.00 blev en yngre mand anholdt på gaden i byen Sundvollen tæt på Utøya.

Ved anholdelsen sagde manden, der angiveligt er medlem af AUF, at han følte sig utryg på stedet. Ifølge kilder på stedet skulle manden være bevæbnet med en kniv. Det kan være årsagen til anholdelsen, men politiet har ikke udtalt sig om anholdelsen endnu.

Anholdelsen fandt sted på Sundvolden Hotel, hvor den norske statsminister Jens Stoltenberg og to andre ministre besøgte pårørendecentret efter fredagens massakre.

Stærke scener på Utøya

Det er stærke scener, der har udspillet sig på Utøya, hvor den 32-årige Anders Behring Breivik, der var iført en politiuniform, blev anholdt for at have skudt og dræbt 84 personer på øen, hvor Arbeiderpartiets Ungdomsforbund holder sommerlejr.

Journalister fra VG har sejlet rundt om øen og set, at der på både vest- og nordsiden af øen ligger flere døde i vandkanten. Rundt omkring hele øen ligger der tøj, som de unge har smidt fra sig, inden de flygtede ud i vandet for at svømme i sikkerhed.

"Ved et lille skjul på øen ligger der mange døde. Det kan ligne et skjulested, hvor de har søgt dækning, men alligevel er de blevet indhentet af gerningsmanden," siger VG-journalist Bjørnar Tommelstad over telefonen til avisen.