Oslo: Hold jer væk fra centrum

Regeringskvarteret i Oslo ser ud som en krigszone, og der ligger forsat tilskadekomne i området omkring regeringskancelliet, som er blevet ramt af mindst én bombe.

Oslo er i højeste beredskab efter de eksplosioner, som har kostet mindst to mennesker livet.

Umiddelbart efter eksplosionen kunne man ifølge Verdens Gang se en livløs person hænge ud af et vindue. Mænd og kvinder dækket af blod kom ud af de bombede bygninger.

"Vi er gået i fuld katastrofeberedskab"

Udenfor Finansministeriet er flere personer fuldstændig dækket af blod. Mindst et lig er dækket af blodig tape. Flere tilskadekomne blev kørt væk med ambulancer - tilsyneladende hårdt såret.

På byens store sygehus - Rikshospitalet - er der lige nu iværksat katastrofeberedskab. De har indtil videre modtaget syv patienter.

"Vi er gået i fuld katastrofeberedskab. Vi har kaldt ekstra personale ind, og vi kontakter andre sygehuse i området omkring Oslo," siger kommunikationsrådgiver Jo Heldaas til norske Verdens Gang.

Bomberyddere arbejder sig gennem lokalerne

Samtidig er 12 ambulancer og flere lægehelikoptere på vej ind fra naboområder.

Trods den store uro i centrum siger politiet, at situationen er under kontrol.

"Vi går systematisk frem, og bombegrupper arbejder sig gennem lokalerne. Samtidig er brandvæsnet i gang med at slukke flammer. Vi har ikke tal på antal skadede og omkomne," siger politiet ifølge Verdens Gang.

Stor bil kørte op mod bygningen

På nuværende tidspunkt ser det ud til, at der kan være tale om en bilbombe.

"Vi har fået meldinger om, at en stor bil er kørt op mod bygningen. Bilen er der ikke mere - så den er genstand for efterforskning," lyder det fra politiet.

Politiet er i højeste beredskab. Luftrummet over byen er fortsat åbent, men det overvejes at lukke det af. I Oslo-lufthavnen Gardermoen står bevæbnet politi og tjekker alle biler, som kører ind til lufthavnen.

Politiet opfordrer folk til at holde sig væk fra centrum, og på Twitter melder flere om, at indfaldsveje til Norges hovedstad er spærret af.