Udland

Eksplosion i det centrale Oslo

En eksplosion rystede klokken 15.20 det centrale Oslo. Det norske politi bekræfter, at en bombe er årsagen til eksplosionen, der indtil videre har kostet to mennesker livet. Der er desuden meldinger om mange tilskadekom-ne, og de norske myndigheder har øget beredskabet i landet, oplyser politiet.

Eksplosionerne skete tæt på regerings-kvar-teret, og ifølge den nors-ke avis Dag-bladet er blandt andet bygningen, der huser den nor-ske statsminister, Jens Stolten-bergs, kontor, blevet voldsomt beska-diget. Statsministeren er dog i sikkerhed.

Bygninger, der huser oliemini-steriet og den norske avis VG Nett, er også blevet beskadiget.

Bil kan have forårsaget eksplosion

Et øjenvidne siger til det norske ny-hedsbureau NTB, at "alle vinduer" i den 17 etager høje bygning er knust, og at næsten hele etagen er blæst ud.

Hele bygningen er smadret fra top til bund, skriver vg.no.

Ifølge journalist Harald Klungtveit fra Dagbladet ligger der store mængder glas og metal i gaden, og der er mange tilskadekomne, som ser ud til at være blevet ramt af knust glas.

Der står en ødelagt bil uden foran en af bygningerne, og politiet oplyser, at det har fået meldinger om, at en stor bil kørte op mod bygningen kort før eksplosionen.