Udland

Ekspert: Bombe ligner al-Qaeda

Det er sandsynligvis al-Qaeda der står bag den angivelige terrorbombe i Oslo. Og angrebet kunne ligeså vel være sket i Danmark, fordi trusselsbilledet er det samme. Det siger den svenske terrorekspert, Magnus Ranstorp.

"Det kunne ligeså vel være sket i Dan-mark. Det blinker rødt i Danmark hele tiden. Det er ikke for at skræmme, men omfanget af terrortruslen i Danmark er meget høj. Politiets Efterretnings-tjeneste (PET, red.) fortjener ros for, at det ikke er kommet til så alvorligt et terroranslag i Danmark," siger Magnus Ranstorp.

Muhammed-tegninger også trykt i Norge

Al-Qaeda-relaterede folk er tidligere afsløret i Norge. Ligesom Danmark deltager Norge også i Nato-operationer i muslimske lande.

Og så har offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne i begge lande vakt røre blandt muslimer, lyder terrorekspertens begrundelse for, at han tror, at al-Qaeda-folk står bag. Også angrebets omfang i Oslo tyder på det, siger han.

Også Sverige er i al-Quedas søgelys konstaterer Magnus Ranstorp med henvisning til en selvmordsbomber i Stockholm i december sidste år.

"Der er en stærk forøgelse af trusselsbilledet i Skandinavien," siger han.