Udland

"Du må ikke ringe - de skyder"

Det var en chokeret mand, som TV 2 Norge snakkede med efter skyderiet på den norske ø Utøya.

Manden havde sms'et med sin kæreste, mens skyderiet stod på.

Her skrev hun blandt andet:

"Du må ikke ringe. De skyder. Jeg er bange og jeg gemmer mig."

Manden sms'ede med kæresten i en time, inden han endelig fik vished for, at hun var i sikkerhed.

"Den sidste time har været helt ubeskrivelig. Det har været som en ond drøm," sagde manden til TV 2 Norge.

Mulig gerningsmand anholdt

Politiet bekræfter overfor den norske tv-kanal NRK, at en person er pågrebet efter skyderiet på øen Utøya, hvor den Socialdemokratiske ungdomsafdeling i Norge holder politisk sommerlejr. Mindst fire personer er blevet dræbt.

Ifølge øjenvidner, der er sluppet væk fra øen, havde gerningsmanden norsk udseende. Han skal være mellem 1,85 og 1,90 meter høj og have blondt hår. Sam­tidig frygter norsk politi, at der er placeret sprængstof på øen. Politiet bekræfter desuden, at der en sammen­hæng mellem terrorangrebet og skyderiet på øen Utøya.

En mand udgav sig for at være politimand på et rutinetjek efter terrorangrebet i den norske hovedstad Oslo for at blive fragtet til øen. Da han ankom til øen, der ligger cirka 10 kilometer uden for Oslo, begyndte han at skyde omkring sig.

Interviewet er fra TV 2 Norge.