Udland

26 aborter pga. læbeganespalte

26 britiske kvinder har fået en abort de seneste ni år på grund af, at deres ufødte børn ville komme til verden med læbeganespalte. Det skriver telegraph.co.uk.

Den britiske avis refererer til en række tal, som i går blev offentliggjort efter en højesteretsdom i går i London. Tallene viser, at der mellem 2002 og 2010 blev foretaget 17.893 aborter, fordi der var en risiko for, at børnene ville blive født med et "alvorligt handicap".

Omkring 60 procent af disse blev foretaget efter 24. uge, hvilket der kun gives tilladelse til, hvis moderens helbred er i fare.

15.000 aborter i Danmark årligt

Af de 26 aborter, der blev foretaget på grund af læbeganespalte, blev én foretaget efter den 24. uge, hvilket af abortmodstandere bliver kaldt for "forfærdende".

Ud over disse "kosmetiske aborter", blev der også foretaget 27 aborter på grund at misdannede ører, øjne, ansigt eller hals, hvilket kan medføre problemer som fx stær (øjensygdom, red.).

Der bliver hvert år foretaget 200.000 aborter i England hvert år. Af dem er cirka én procent såkaldt "Ground E Abortions," hvilket vil sige, at der er en sundhedsrisiko for enten barn eller moder, hvis graviditeten fortsætter.

I Danmark er grænsen for abort sat ved 12 uger, og der kan kun gives tilladelse til senere abort, hvis moder eller barn er i risikozonen. I Danmark foretages der årligt 15.000 aborter.