VIDEO: Carl Gustaf taler ud om skandalesag

"Hvad skal man svare på det, ingen har set billederne. Jeg har - selvfølgelig - heller ikke set dem, og derfor er det svært at svare på." Sådan lyder den svenske konge Carl Gustafs kommentar til de kompromitterende billeder, som det forlyder viser kongen i selskab med nøgne kvinder.

Kongen siger, at han intet kan genkende i de historier, der har været fremme om billederne.

Han siger, at der måske findes billeder fra ferier, hvor han har været ude at bade, men absolut ikke noget stærkere end det.

Forsøgte at købe frække billeder

Kongens ven Anders Lettenström har kontaktet det kriminelle miljø for at få opklaret, hvilke billeder der måtte være af kongen, og hvad der skulle til for at købe dem, hvilket ifølge kongen står helt for hans egen regning.

Han afviser på nogen måde at have haft kendskab til vennens forsøg på at bortskaffe billederne. Et forsøg, der er dokumenteret med en lydoptagelse, hvor Anders Lettenström diskuterer med en kontakt i det kriminelle miljø.

Carl Gustaf kalder optagelsen ganske spektakulær og siger, at han ikke siden har haft kontakt med vennen.

"Han har misbrugt min tillid og skadet kongehuset," siger Carl Gustaf.

Har været på letpåklædte kabaretter i Paris

Angående besøg på sex- eller stripklubber siger han, at han som ung har været på letpåklædte kabaretter i Paris, men at det er mange, mange år siden.

"Det kommer an på, hvad man mener med strip- eller sexklub. Det er et ganske vidt begreb."

De mange skandalesager har dog ikke fået ham til at overveje at gå af til fordel for kronprinsesse Victoria, hvilket mere end halvdelen af den svenske befolkning mener, at han bør.

"Men det glæder mig, at hun har så stor opbakning. Det er noget, man skal være taknemmelig for."