Udland

UK vil levere udstyr til oprørerne

Storbritannien har planer om at levere ikke-dræbende materiel såsom telekommu-nikations-udstyr til oprørerne i Libyen, oplyser den britiske udenrigsminister, William Hague. Dog får oprørerne ikke våben fra briterne.

Hague kom med oplysningen, da han mandag orienterede Underhuset i London om den seneste udvikling i Nordafrika.

"Yderligere en britisk diplomatisk mission er rejst til Benghazi under ledelse af Christopher Prentice," forklarede Hague.

Ingen våben

"Som jeg forklarede Underhuset i sidste uge, så er vi ikke involveret i at bevæbne oppositionsstyrkerne," fortsatte udenrigsministeren.

Han understregede, at Storbritannien i stedet er "indstillet på at levere ikke-dræbende materiel, som kan hjælpe med beskyttelsen af civile liv og leveringen af nødhjælp".

Vil ikke vælte Gaddafi

De vestlige lande, der deltager i kamphandlingerne i Libyen, fastholder, at det ikke sker i et forsøg på at vælte landets leder, Muammar Gaddafi, men alene for at beskytte civile liv i det nordafrikanske land.

Det er dette formål, der er centralt i den resolution 1973, som FN's Sikkerhedsråd vedtog i sidste måned, og som grønt lys for det militære indgreb i Libyen.