Udland

Libysk oprørsleder kritiserer Nato

De libyske oprørere, der kæmper mod landets leder, Muammar Gaddafi, kritiserer Nato for ikke at være hurtig nok til at gribe til handling.

Abdel Fattah Younes, der leder oprørernes styrker, siger, at oprørerne giver Nato besked, hver gang de har oplysninger om, at Gaddafis styrker rykker frem mod en by.

Men Natos bureaukrati og langsomme-lighed giver Gaddafis styrker mulighed for at rykke frem, og det betyder, at folk bliver dræbt i den oprørs-kontrollerede by Misrata "hver dag".

"Natos reaktion er meget langsom. En embedsmand ringer til en anden, og så fra den embedsmand til lederen af Nato og fra lederen af Nato til kommandøren i felten. Det tager otte timer," siger Younes.

Nato velsigner os ind imellem med et bombardement

Hvis Nato ikke "gør sit arbejde ordentligt", vil oprørerne gå til FN's Sikkerhedsråd, siger han.

"Nato velsigner os ind imellem med et bombardement her og der og lader Misratas indbyggere dø hver dag. Nato har skuffet os," fastslår Younes, der er en afhopper fra Gaddafis regime, som har sluttet sig til oprørerne.

Nato overtog for en uge siden kommandoen med de luftangreb, der skal ramme Gaddafis militære infrastruktur, ligesom alliancen skal håndhæve en flyveforbudszone og en våbenembargo.