Udland

Tyrkiet vil drøfte våbenhvile

En udsending fra Muammar Gaddafis libyske regering ankommer til Tyrkiets hovedstad, Ankara, mandag, og Tyrkiet vil her prøve at forhandle en våbenhvile på plads mellem de stridende parter i konflikten.

En embedsmand fra Tyrkiets udenrigsministerium siger, at en repræsentant fra Libyens opposition vil lande i Ankara efter den libyske viceudenrigsminister Abdelati Obeidi.

Men embedsmanden vil ikke afsløre, hvem der kommer fra oppositionen eller hvornår.

"Vi vil tale og se, om der er fælles grundlag for en våbenhvile," siger den tyrkiske embedsmand.

Søndag besøgte den libyske udsending Obeidi Grækenland for at få europæerne med på idéen om en våbenhvile, og den græske udenrigsminister, Dimitris Droutsas, siger, at "det ser ud til, at de libyske myndigheder prøver at finde en løsning".

Også Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, besøger den tyrkiske hovedstad mandag for at drøfte situationen i Libyen med den tyrkiske regering, som længe modsatte sig den militære aktion i det nordafrikanske land.