Udland

Tsunami-hund genforenet med sin ejer

En hund, der er blevet reddet fra et flydende tag ud fra Japans tsunamiramte nordøstkyst, er mandag blevet forenet med sin ejer, oplyser den statslige tv-station NHK.

Den toårige Ban bjæffede begejstret og hoppede op i favnen på sin ejer, en kvinde i 50'erne, der bor i havnebyen Kesennuma i Miyagi-præfekturet. Den kystnære by blev alvorlig ødelagt under flodbølgen, der væltede ind 11. marts, viser tv-optagelser.

En eliteenhed fra den japanske kystvagt samlede hunden op efter at have opdaget den på et flydende hustag to kilometer fra Kesennuma, viser en redningsaktion, der er blevet udsendt vidt og bredt som et sjældent lykkeligt øjeblik midt i al elendigheden.

Genkendte med det samme

Kvinden genkendte sit kæledyr, som blev taget hånd om i et dyreinternat efter dets redning i sidste uge, under udsendelsen på NHK:

"Jeg genkendte hende øjeblikkeligt efter at have set hendes ansigt," siger kvinden, mens hun krammer dyret.

"Jeg er så glad for, at hun ser ud til at have det godt. Jeg vil bære hende på hænder, når jeg tager hende med hjem," siger kvinden, mens Ban slikker hende.

15.489 savnes stadig

Den japanske kystvagt fortsætter med at søge efter de tusindvis af mennesker, der er savnet, efter det voldsomme jordskælv og den efterfølgende tsunami ramte landet.

De to katastrofer har indtil videre kostet 12.175 mennesker livet, mens 15.489 fortsat er meldt savnet ifølge det japanske politis opgørelser mandag.