Udland

Mindst en dræbt i bombeangreb mod Misrata

Loyale Gaddafi-styrker har dræbt mindst en person i et angreb på en af oprørernes vigtigste byer i Libyen.

Mindst én person blev dræbt og adskillige såret, da styrker loyale over for den libyske leder Muammar Gaddafi tidligt søndag bombede en bygning i byen Misrata, en vigtig højborg for oprørerne.

Det oplyser en beboer i byen til nyhedsbureauet Reuters.

- Vi har en bekræftet dræbt, og vi ved ikke, hvor mange sårede. Ambulancerne ankommer lige nu og henter de sårede, siger beboeren over telefonen fra en bygning, der er blevet indrettet som midlertidigt hospital.

Beskydningen ramte en bygning, som tidligere blev brugt til at behandle de sårede fra kampene i Misrata, siger beboeren. Patienter og personale var blevet overført til et andet sted et par dage forinden.

Misrata er Libyens tredjestørste by, og det er den sidste store højborg for oprørerne i den vestlige del af landet. Byen har været omringet og under angreb i ugevis.

En læge i byen fortæller til Reuters, at 160 mennesker, de fleste af dem civile, er blevet dræbt i kampene i løbet af de seneste syv dage.

Historierne fra byen kan ikke bekræftes uafhængigt, fordi libyske myndigheder ikke tillader journalister at rapportere frit fra byen.

/ritzau/Reuters