Udland

Gaddafi forhandler om afslutning på krigen

Libyens leder Muammar Gaddafi har sendt flere højtstående diplomater til London for at forhandle en mulig afslutning på krigen. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Gaddafis styre er under pres. Den seneste tids internationale bombardementer har fået blandt andre Libyens udenrigsminister til at stikke af.

Gaddafi har derfor sendt en delegation af diplomater til London for at forhandle. Og ifølge avisen har kilder fra den britiske regering bekræftet, at det blandt andet er Mohammed Ismail, en senior rådgiver til Gaddafis søn Saif al-Islam, der er en af diplomaterne.

Selv om Mohammed Ismail ikke har en videre offentlig profil i Libyen eller internationalt, er Ismail anerkendt af diplomater som en central forhandler og repræsentant for Saif al-Islam.

Ifølge WikiLeaks har Mohammed Ismail repræsenteret Libyens regering i købsforhandlinger og som en samtalepartner om militære og politiske spørgsmål.

Ikke troværdigt

The Guardian skriver, at Mohammed Ismail og de andre diplomater blandt andet diskuterer en mulig exit-strategi for Gaddafi.

Men det mener lektor ved SDU Helle Lykke Nielsen ikke kan være sandt.

"Det lyder ikke helt troværdigt i mine ører, men det kan da selvfølgelig godt være sandt. Gaddafi plejer jo ikke at være særlig forhandlingsvenlig, men det kan være han har ændret sig på grund af det pres han er underlagt," siger Helle Lykke Nielsen, der er lektor i mellemøststudier, til TV 2 NEWS.

Hun mener, at det sagtens kan være en mulighed, men at det vil ligne ham dårligt at forhandle om en afslutning.