Udland

Steffen Jensen: Oprørere begejstret for flugt

Moussa Koussas - Libyens udenrigsminister - flugt til London bliver positivt modtaget blandt oprørerne i Libyen. Det fortæller TV 2 | NYHEDERNES korrespondent i Libyen Steffen Jensen

"Det er klart, at det bliver modtaget med begejstring, for her blandt oprørerne bliver det set som endnu et eksempel på, at Gaddafis skude er ved at synke. Sagen er nemlig, at det ikke bare er Moussa Koussa. Det er også fire andre ledende libyere, som er hoppet af. Blandt andet en viceudenrigsminister og den nuværende chef for efterretningstjenesten. Dog er ingen helt oppe på niveau med Moussa Koussa," siger han og fortsætter:

"Og det er sådan noget, der gør, at de håber på, at de kan vinde, selv om de har tilbageslag på slagmarken. Oprørstropperne er gået tilbage. Så mens det går tilbage på slagmarken, så synes det, hvis man ser det gennem oprørernes briller, som om at fundamentet er ved at erodere under Gaddafi," siger Steffen Jensen.

Moussa Koussa gør Gaddafis beskidte arbejde

Flere kilder beretter, at Moussa Koussa er hoppet af, fordi han ikke vil være med til at så mange civile bliver ramt. Men den melding går ikke nødvendigvis lige ind hos oprørerne fortæller Steffen Jensen.

"Her blandt oprørene bliver den del af nyheden modtaget med nogen skepsis, for herovre siger man, at Moussa Koussa også har utrolig meget blod på hænderne, hvilket formentligt også er der for, han er hoppet af til London, og ikke til den oprørskontrollerede del af Libyen. For her ville han ikke være blevet behandlet så godt. Her anser man ham som en, der har været med til at gøre Gaddafis beskidte arbejde," siger Steffen Jensen.