Udland

Oprørerne rykker frem med damplokomotiv

Oprørerne i Libyen rykker stadig længere vestpå og deres angreb på Gaddafis hjemby Sirte tager til i styrke. Mange gader i byen ligger øde hen, og oprørernes styrker befinder sig under 100 kilometer fra byen.

Men oprørsstyrkerne møder hård modstand fra det libyske militær.

TV 2 | NYHEDERNEs korrespondent i Libyen Steffen Jensen følger slagets gang, men selv om han befinder sig i landet er det svært at skabe sig et overblik over, hvor tæt oprørerne er på, at få magten i Gaddafis hjemby.

"Jeg tror ikke, der er nogen der kan svare på det. Indtil videre er oprørerne rykket frem med damplokomotiv, men det har mest af alt været fordi koalitionen har bomber Gaddafis stillinger. Det gør koalitionen naturligvis ikke i midten af Sirte, for så kommer civilbefolkningen i fare, og derfor er Sirte et sted, hvor oprørerne selv må rense ud for Gaddafi-loyale styrker, hvis oprørerne vil overtage byen," siger Steffen Jensen fra Libyen.

Præsident Obama har i forbindelse med overdragelsen af styringen af FN-missionen til Nato sagt, at der ikke kommer landstyrker ind i Libyen, og det bliver modtaget positivt af oprørerne siger Steffen Jensen.

"Oprørerne har hele tiden sagt, at de ikke ønsker at få fremmede soldater på landjorden. Det er også blevet sagt at hvis der kommer fremmede soldater ind i Libyen så vil det være dem man vender våbnene mod. Det eneste de beder om er at der bliver lavet denne ikke-flyve-zone og de vil gerne have at de udenlandske fly bomber Gaddafis positioner," siger han fortsat.