Udland

Libysk tv: Korsridderne bomber Tripoli

En række voldsomme eksplosioner rystede tirsdag den libyske hovedstad, Tripoli. Statsligt tv siger, at adskillige mål i byen er blevet angrebet af "korsridderaggressorerne", som den internationale koalition betegnes.

Journalister fra nyhedsbureauet Reuters hørte mindst tre store eksplosioner, hvor de befandt sig i det centrale Tripoli omkring klokken 17.40 dansk tid.

Det statslige libyske tv siger, at en "række civile og militære mål" er blevet bombet af "kolonialistiske korsridderaggressorer".

Bomber falder oftest om natten

Koalitionsstyrkerne har gennemført daglige luftangreb i Libyen siden 19. marts for at håndhæve FN's resolution 1973, der godkender en flyveforbudszone, og at civile beskyttes mod Muammar Gaddafis styrker.

Angreb i dagtimerne er usædvanlige i Tripoli. Koalitionens luft- og raketangreb finder som oftest sted efter mørkets frembrud og høres ind imellem natten igennem.

Tripolis beboere siger, at de seneste eksplosioner fandt sted i den østlige del af hovedstaden, men det nøjagtige sted står ikke fast. Kampfly blev hørt i luftrummet over Tripoli tidligere på dagen.