Udland

Frankrig-ambassadør til oprørsby

USA og Frankrig knytter tættere kontakter til de libyske oprørere ved at sende repræsentanter til deres hovedby, Benghazi.

Diplomatiske kilder på den internationale Libyen-konference i London bekræfter, at en amerikansk udsending vil rejse til de libyske oprøreres hovedkvarter i Benghazi.

USA vil styrke det nationale råd, oprørerne har etableret i Benghazi, og sender den diplomatiske veteran Chris Stevens til byen inden for nær fremtid, siger amerikanske embedsmænd.

Erfaren fransk diplomat

"Vi har i stigende grad et klart billede af flere ledere i rådet. Vi forsøger stadig at udvikle et klarere billede, ikke kun af selve det nationale råd, men også af oppositionens militære styrker," siger en kilde til nyhedsbureauet Reuters.

En fransk embedsmand siger til AFP, at Frankrig ligeledes har sendt en "ambassadør", der er på vej til oprørernes hovedby nu.

Den franske udsending er den 53-årige erfarne diplomat Antoine Sivan. Han rejste fra Frankrig søndag og er på vej fra Egypten ind i det østlige Libyen, siger kilden.

Frankrig var det første land, der anerkendte oprørernes nationale råd i Benghazi. Det skete 10. marts efter et møde mellem Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, og repræsentanter for oprørerne.