Udland

Tantholdt: Oprørerne er unge og uorganiserede

Oprørerne i Libyen er unge drenge, der ikke er særlig godt rustet til at føre krig mod Muammar Gaddafis styrker. Det siger TV 2's Rasmus Tantholdt, der befinder sig i oprørernes højborg Benghazi i Libyen.

"Det er meget unge mænd mellem 18 og 20 år, mange af dem har ikke haft et våben i hånden før - det ses tydeligt," siger Rasmus Tantholdt

"Og når man står nede ved fronten, kan man blive i tvivl om, hvem det er, der har kontrollen. I den ene ende er der én, der står og råber og lyder som om det er ham, der bestemmer. I den anden ende står der en anden, der lyder som om han bestemmer. Og pludselig kommer de op at skændes," siger han videre.

"Oprørerne er ikke særligt organiseret, når det kommer til kampene. Og de står altså over for militærmagt med T72 kampvogne med forskellige raketbatterier. Medmindre de får hjælp fra det internationale samfund, er det min vurdering at i direkte kamp, har de ikke en chance."