Udland

Libyen kræver et akut møde med FN

De libyske myndigheder kræver et hastemøde med FN. Samtidig siger de, at resolutionen ikke længere gælder.

Libyske myndigheder krævede sent lørdag et øjeblikkeligt møde med FN's Sikkerhedsråd. Libyen mener ikke, at den nyligt vedtagede resolution er gyldig længere efter de mange angreb fra internationale styrker mod Gaddafi og hans hær.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Angrebene i Libyen truer den internationale fred og sikkerhed, lyder det fra den libyske udenrigsminister Moussa Koussa.

Omkring seks timer tidligere lancerede vestmagterne et storstilet angreb på Gaddafi's styrker. USA, Frankrig og Storbritannien deltog i det første angreb.

Franske kampfly tilintetgjorde fire libyske kampvogne under et luftangreb sydøst for Benghazi i det nordlige Libyen, og amerikanske krigsskibe og en ubåd fra Storbritannien har affyret over 100 Tomahawk-missiler mod mål i det nordlige Libyen.

Missilerne var hovedsageligt sendt mod antiluftskytsmål.

- Vi har affyret omkring 110 eller 112 missiler, oplyste den amerikanske viceadmiral William Gortney på et pressemøde i Pentagon.

- De blev afsendt efter de franske luftangreb, forklarede han videre.

De amerikanske og britiske missilangreb var rettet mod godt 20 militære mål omkring hovedstaden Tripoli og byen Misrata, 175 km længere mod øst.

/ritzau/AFP