Udland

VIDEO: Fly skudt ned over Benghanzi

En lang række bomber ramte lørdag morgen den libyske oprørsby Benghazi, og ifølge det franske nyhedsburaeu AFP er et jagerfly skudt ned over byen.

Bombardementerne i byen, der er kontrolleret af oprørere, er vedvarende, oplyser AFP. Der er fly i lav højde og mod syd stiger der sorte røgskyer op fra højhusene.

Samtidig beretter den arabiske tv-station al-Jazeera om artilleri-bombardement i den centrale del af Benghazi og at Muammar Gaddafis styrker skal være rykket ind i de vestlige forstæder

Der har i løbet af natten til lørdag været meldinger om eksplosioner nær Benghazi, og vidner har fortalt om fly over byen.

Gaddafis angreb kommer til trods for, at FN's Sikkerhedsråd sent torsdag vedtog en resolution, der tillader "alle nødvendige tiltag" for at beskytte civilbefolkningen, herunder en flyveforbudszone.

Herefter erklærede Libyens udenrigsminister, Moussa Koussa, øjeblikkelig våbenhvile. Men meget tyder altså på, at Gaddafis styrker ikke lever op til det udsagn.

FN-resolutionen har fået flere lande - herunder Danmark - til at stille kampfly til rådighed til en international mission i Libyen.

Det danske bidrag på seks fly er lørdag morgen lettet med kurs mod en base på Sicilien i Syditalien.